Roofvogelshow trekt veel bezoekers bij De Naturij in Drachten

5 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen zaterdag heeft De Naturij in Drachten een reeks speciale activiteiten georganiseerd, waaronder een populaire roofvogelshow. Ondanks het koude en regenachtige weer kwamen veel mensen speciaal voor de roofvogelshow.

Valkerij Noord-Nederland en Valkerij de Walden

De roofvogelshow werd verzorgd door Valkerij Noord-Nederland en Valkerij de Walden. Ze hadden een groot aantal roofvogels meegebracht, waaronder een zeearend, rode wouw, woestijnbuizerd, slechtvalk, gier, oehoe, caracara, witwangdwergooruil, raaf en kerkuil. De valkeniers gaven niet alleen informatie over de dieren, maar toonden ook vliegdemonstraties.

Op de foto met roofvogels

Na de shows was er voldoende gelegenheid voor bezoekers om op de foto te gaan met de roofvogels. Deze mogelijkheid werd gretig aangegrepen door zowel kinderen als volwassenen.

Vogelexcursie met Sterre van De Hynsteblom

Naast de roofvogelshow bood De Naturij ook een vogelexcursie aan onder leiding van Sterre van De Hynsteblom. Ondanks de regen gingen enkele mensen op pad in het bos van de kinderboerderij, uitgerust met verrekijkers en zoekkaarten. Tijdens de excursie werden onder andere gaaien, spechten, meesjes, merels en een blauwe reiger gespot.